2020-06-08 10:20:51• hírek • Bede Emőke

Virtuális ballagást szervezett az idei tanév végzőseinek a Youtube

Dear Class of 2020 – ezzel a címmel szervezett vasárnap este virtuális ballagást a legnépszerűbb videómegosztó platform a 2019-2020-as tanév végzőseinek, kiknek a pandémia miatt sajnos le kellett mondaniuk az iskolás éveket megkoronázó ünnepségről.

A négyórás ünnepség során olyan hírességek tűntek fel a képernyőn, mint Lady Gaga, Barack és Michelle Obama, Beyonce, Bono, Billie Eilish, Demi Lovato vagy épp az egyik legnépszerűbb dél-koreai fiúegyüttes, a BTS. Az eseményt azonban nem csak az inspiráló személyiségek és sztárok jelenléte tette különlegessé, hanem az a bejelentés is, mely szerint egy ösztöndíjalapot is létrehoztak, melyből azokat az amerikai fiatalokat fogják segíteni, akik a középiskolai tanulmányaik után valamelyik felsőoktatási intézményben fognak továbbtanulni. Az erre a célra elkülönített összeget olyan nagy cégek adták össze, mint a Google, a McDonald’s vagy az oktatástechnológiával foglalkozó CourseHero, de csatlakozott a gyűjtéshez Michelle Obama nevével fémjelzett Reach Higher kezdeményezés is, mely a hétköznapokban a hátrányos helyzetű diákokat hivatott támogatni.


A négyórás bankett első felében több amerikai híresség is köszöntötte a végzősöket. „Sziasztok! Igazi megtiszteltetés, hogy most itt lehetek veletek, és együtt ünnepelhetjük életeteknek ezt a hatalmas mérföldkövét. A középiskolai vagy egyetemi éveket lezáró ballagás több évnyi kemény munka eredménye, szóval kérlek, élvezzétek ki ennek minden pillanatát. Megérdemlitek az ünneplést, gratulálok nektek” – kezdte beszédét az egykori first lady. Elmondza, az elmúlt hónapok eseményei alapjaiban rengették meg a társadalmat, utalva itt a pandémia mellett az Egyesült Államokban egyre inkább elharapódzó, rasszok közötti konfliktusokra is.


„Ha féltek, esetleg tanácstalannak vagy dühösnek érzitek magatokat, vagy egyszerűen már túl soknak találjátok mindezt, tudnotok kell, hogy nem vagytok egyedül. Ezeket érzem én is, és mindannyian.” Barack Obama felesége arra biztatta a fiatalokat, hogy e kritikus időkben ne elsősorban arra fókuszáljanak, hogy milyen karriert szeretnének építeni a későbbiekben, hanem hogy most milyen emberekké szeretnének válni. Ilyenkor ugyanis még inkább felértékelődnek az olyan tulajdonságok, mint az őszinteség, tisztesség, empátia és együttérzés, melyek már nem egyszer kiállták az idő próbáját, és jobbá tehető általuk a végzősök előtt megnyíló, kihívásokkal teli nagyvilág.


A ballagási ünnepség alatt hallható dalokból a YouTube egy lejátszási listát is készített, mely ide kattintva hallgatható meg, viszont angolul értő olvasóink számára ajánljuk a videóüzenetek megtekintését is.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: